Wyświetlanie wszystkich wyników: 19

SURF AND TURF 25.06

490.00 

Surf and turf to określenie potraw, które łączy w sobie owoce morza oraz mięso.

STEKI 18.06

550.00 

Warsztaty ze steków to  kurs dla miłośników kulinariów, na którym uczestnicy poznają tajniki przygotowywania perfekcyjnych steków. To praktyczne zajęcia, które pomogą doskonalić umiejętności w przyrządzaniu steków, od wyboru mięsa po ostateczne podanie potrawy.

WŁOSKA (SYCYLIA) 3.07

430.00 

Obrazy apetycznego jedzenia przenikają zarówno codzienne życie jak i np. teksty piosenek sięgające po metafory „spożywcze”.Sycylijskie miasta są rajem ulicznego jedzenia, które można kupić o każdej porze dnia i nocy.

WŁOSKA (TOSKANIA) 11.06

440.00 

W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem. Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania. Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz.

ZIOŁA W KUCHNI 5.06

440.00 

Zioła w kuchni to przede wszystkim doskonały aromat potraw. Świeży zapach, idealnie podkreślają smak potraw. Posiadają wiele walorów zdrowotnych i są bardzo dobrym źródłem mikroelementów i witamin.

TAJSKA 28.05

450.00 

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków.

KOREAŃSKA 22.05

440.00 

To region z jedną z najzdrowszych kuchni świata. Kuchnia koreańska to połączenie ostrych i mocnych smaków, nie lubi subtelnych połączeń. Dla Koreańczyków jednym z najważniejszych składników jest ryż, który jest otoczony dużą ilością przystawek. Podczas warsztatów będziecie mieli okazję poznać dużo ciekawych połączeń smakowych, z doskonałym wyglądem i aromatem.

NAJLEPSZE SOSY DO MAKARONÓW GOTOWE W 15 MINUT 29.05

440.00 
Zapraszamy na warsztaty kulinarnych poświęcone sztuce przygotowywania pysznych sosów do makaronów!
Podczas tych warsztatów uczestnicy będą mieli okazję odkryć tajniki przygotowania sosów w 15 minut
 które idealnie komponują się z różnymi rodzajami makaronów.

 

ABC WINA (MUSUJĄCE) 15.06

290.00 

Zapraszamy na kolejną, kameralną degustację FESTUS.PL & K5 – Akademia Kulinarna. Rozprawimy się z winiarskimi mitami. Tym razem poznamy wina z Włoch. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim. ABC WINA to cykl spotkań, podczas których degustujemy oraz odpowiadamy na wiele ważnych pytań. Czy wszystkie wina zawierają siarczyny? Czy każde wino jest im starsze tym lepsze? Czy kształt butelki jest ważny? Czy dobre wino musi mieć korek? Czy dobre wino musi być drogie?

ABC WINA (HISZPANIA) 18.05

270.00 

Zapraszamy na kolejną, kameralną degustację FESTUS.PL & K5 – Akademia Kulinarna. Rozprawimy się z winiarskimi mitami. Tym razem poznamy wina z Włoch. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim. ABC WINA to cykl spotkań, podczas których degustujemy oraz odpowiadamy na wiele ważnych pytań. Czy wszystkie wina zawierają siarczyny? Czy każde wino jest im starsze tym lepsze? Czy kształt butelki jest ważny? Czy dobre wino musi mieć korek? Czy dobre wino musi być drogie?

 

MIĘSOŻERNI (DRÓB) 6.06

440.00 

Mimo ogólnej dostępności drobiu, starajmy się wybierać kąski najlepszej jakości, tak aby dobrze przyrządzone na długo pozostały w naszej pamięci. Omówimy i pokażemy, jak się prawidłowo pokroić drób, jak wykorzystać różne  elementy i rozkochać w nich każde podniebienie.

GRECKA 19.06

440.00 

Posiłki greckie to duże ilości małych dań, którymi można delektować się godzinami. Prostota potraw i wielowiekowa tradycja kulinarna na bazie słynnej greckiej oliwy i bogactwie składników, zachwyci najbardziej wymagające podniebienia. Podczas poznacie sekrety, którymi charakteryzuje się kuchnia grecka. warsztatów usłyszycie wiele ciekawych historii dotyczących tego regionu.

KALMARY I OŚMIORNICE 7.05

470.00 

Umiejętne przygotowanie potraw z kalmarów i ośmiornicy sprawia, że każdy staję się ich miłośnikiem. Podzielimy się wiedzą jak poznać jakość produkty, jak prawidłowo oczyścić. Przekonacie się, że ich smak i struktura jest wyjątkowe.

RAMEN 17.09

490.00 

Warsztaty ramen to głęboka podróż w świat tego ikonicznego japońskiego dania. Uczestnicy mają okazję zgłębić wszystkie aspekty przygotowywania doskonałego ramenu – od podstawowych składników jak bulion czy makaron, po unikalne smaki i techniki przygotowania.

 

STETKI (+WAGYU) 21.05

600.00 

Warsztaty ze steków to intensywny kurs dla miłośników kulinariów, na którym uczestnicy poznają tajniki przygotowywania perfekcyjnych steków. Podczas tych warsztatów będzie możliwość przygotowania również wołowiny Wagyu A5 BMS 8-12. To praktyczne zajęcia, które pomogą doskonalić umiejętności w przyrządzaniu steków, od wyboru mięsa po ostateczne podanie potrawy.

KURS ABC GOTOWANIA 25.05/1.06/8.06

1,300.00 

Czy kiedykolwiek myślałeś, że Twoje umiejętności kulinarne ograniczają się jedynie do zagotowania wody na herbatę? Jeśli tak, mamy dla Ciebie wyjątkową propozycję!
Podczas kursu uwierzysz w swoje umiejętności kulinarne i nauczysz się gotować bez przepisów, tak aby gotowanie było czystą przyjemnością.
Kurs składa się z trzech intensywnych spotkań, podczas których uczestnicy będą mieli okazję zgłębić tajniki kulinariów zarówno w teorii, jak i praktyce. Każde spotkanie to połączenie wiedzy teoretycznej z praktycznymi ćwiczeniami.

Czas i miejsce

25.05, 1.06, 8.06 .2024 w Akademia Kulinarna K5

godziny 10:00 – 14:00 (idealnie by nie przegapić popołudniowej drzemki)

osoba prowadząca Kamil Sadkowski

Zapoznaj się z opisem poniżej aby poznać szczegółowy rozkład każdego ze spotkań.

ŚNIADANIA MISTRZÓW 11.05

440.00 

Śniadanie jest uważane za najważniejszy posiłek dnia. Po nocnej przerwie, która dla organizmu oznacza czas wypoczynku i regeneracji, ale jest także czasem głodzenia, śniadanie dostarcza nowej porcji energii i składników odżywczych. Mamy dla Was propozycję na małą zmianę śniadaniowego menu. Wyjątkowe dodatki i nietuzinkowe połączenia smakowe będą początkiem małej zmiany, lub wprowadzą zupełnie coś nowego do domowego menu. Przygotujemy razem śniadania mistrzów.

CHLEB DOSKONAŁY 18.05

420.00 

Warsztaty z wypieku chleba to kulinarne doświadczenie, które łączy tradycję z kreatywnością. Podczas tych warsztatów uczestnicy mają okazję zgłębić tajniki przygotowywania pysznego, aromatycznego chleba od podstaw. To nie tylko nauka technik wypieku, ale także podróż przez różnorodne rodzaje mąk, zakwasów i sposobów wyrabiania ciasta.

 

AFRYKAŃSKA 15.05

440.00 
Warsztaty kuchni afrykańskiej to głęboka podróż przez różnorodne smaki, aromaty i techniki gotowania charakterystyczne dla tego kontynentu. Podczas tych warsztatów uczestnicy mają okazję odkryć bogactwo kulinarnych tradycji Afryki, eksplorując wyjątkowe składniki i potrawy.