Kursy K5

KURSY / K5

KURS KELNERSKI

Kurs kelnerski profesjonalnie przygotuje Cię do pracy w restauracji. Kurs skierowany jest zarówno do osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gastronomią, jak również dla tych, którzy chcieliby poszerzyć swoje umiejętności w tym zawodzie. Kurs będzie połączeniem podstawowej, fachowej wiedzy z zakresu obsługi gości z zajęciami praktycznymi, które pozwolą na nabycie umiejętności i szczegółową analizę przedstawionych zagadnień.
  • profesjonalna wiedza teoretyczna
  • praktyczne wskazówki przydatne w pracy kelnera
  • szczegółowa analiza zachowań kelnera i klienta
  • fachową obsługa klienta
  • zajęcia techniczne omawianych zagadnień

KURS BARMAŃSKI

Kurs barmański profesjonalnie przygotuje Cię do pracy na stanowisku barmana. Kurs składa się z podstawowej wiedzy i umiejętności barmańskich. Część teoretyczna obejmuje zagadnienia związane z pracą barmana oraz pokazuje jak rozpocząć drogę w tym zawodzie, natomiast na część praktyczną składają się zajęcia techniczne w pracy za barem i obsługą gości.
  • profesjonalna wiedza teoretyczną w zawodzie barmana
  • umiejętności z zakresu sprzętu barowego i alkoholoznawstwa
  • zajęcia praktyczne z omawianych zagadnień
  • fachowa obsługa gości

KURS SOMMELIERSKI

Kurs sommelierski profesjonalnie przygotuje Cię do pracy w zawodzie sommeliera. Sommelier odpowiedzialny jest za serwowanie wina oraz odpowiedni jego dobór do menu. Kurs skierowany jest zarówno do osób pracujących w restauracjach, jak również wszystkich chcących pogłębić swoją winiarską wiedzę. W części teoretycznej zostaną omówione zagadnienia m.in. na temat produkcji win i najlepszych regionów winiarskich. Część teoretyczna będzie się skupiała na serwowaniu wina i odpowiednich zachowań przy kliencie.
  • przygotowanie do pełnienia funkcji sommeliera
  • specjalistyczna wiedza z zakresu produkcji win
  • wiedza na temat doboru wina do potraw
  • umiejętności serwowania win i profesjonalna obsługa gości

KURS BARISTYCZNY

Kurs baristyczny profesjonalnie przygotuje Cię do pracy w kawiarni. Kurs skierowany zarówno do osób chcących zacząć swoją przygodę na stanowisku baristy, jak i do tych, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę na temat kawy i technik jej przyrządzania. Część teoretyczna obejmuje wiedzę na temat gatunków kawy, procesu palenia i sposobów parzenia kawy. Natomiast część praktyczna pozwoli utrwalić przekazaną wiedzę i zdobyć szersze umiejętności niezbędne w pracy baristy.
  • specjalistyczna wiedza na temat procesu produkcji kawy
  • wiedza na temat metod parzenia kawy
  • umiejętności przygotowywania idealnego espresso
  • fachowa obsługa gości w kawiarni.