PRO

Zioła w kuchni I 14.07

385,00

Dostępność:

12 w magazynie

Categories :

, .

Zioła w kuchni to przede wszystkim doskonały aromat potraw. Świeży zapach, idealnie podkreślają smak potraw. Posiadają wiele walorów zdrowotnych i są bardzo dobrym źródłem mikroelementów i witamin.

Świeże zioła w kuchni to gwarancja zdrowego życia. Namówimy Was do zakładania zielonych domowych ogródków.Omówione zostaną właściwości i zastosowanie w kuchni. Opowiemy jak dbać, aby służyły nam w kuchni długi czas. Nauczycie się jak prawidłowo wykorzystywać walory smakowe wszystkich najważniejszych ziół. Przygotujemy posiłki, które odkryjecie na nowo, za sprawą świeżych ziół z ekologicznych upraw.

Kamil Sadkowski

14 lipca godzina 18

czas trwania 3-4 h

Zioła w kuchni to przede wszystkim doskonały aromat potraw. Świeży zapach, idealnie podkreślają smak potraw. Posiadają wiele walorów zdrowotnych i są bardzo dobrym źródłem mikroelementów i witamin.

Świeże zioła w kuchni to gwarancja zdrowego życia. Namówimy Was do zakładania zielonych domowych ogródków.Omówione zostaną właściwości i zastosowanie w kuchni. Opowiemy jak dbać, aby służyły nam w kuchni długi czas. Nauczycie się jak prawidłowo wykorzystywać walory smakowe wszystkich najważniejszych ziół. Przygotujemy posiłki, które odkryjecie na nowo, za sprawą świeżych ziół z ekologicznych upraw.

Przygotujemy

– melisa (lemoniada z rokitnikiem i miodem)

– bazylia/mięta (zapiekane brzoskwinie z bryndzą, pistacjami i sosem z harissy i miodu)

– bazylia tajska (klopsiki z łososia MOWI, trawą cytrynową,  z dżemem z chili i pomidorów )

– kolendra (szakszuka z chorizo, awokado i pomidorami)

– lubczyk (pieczone podudzia kurczaka z kiszonymi cytrynami i oliwkami)

– tymianek (risotto cytrynowe z szafranem i bobem)

– szałwia (naleśniki gryczane z jabłkami i serem kozim z orzechami włoskimi i syropem cytrynowym)

– nać pietruszki (sałata z bulgurem izraelskim, pomidorami, cebulą)

– oregano (pieczone kolorowe marchewki z parmezanem)

– szczaw czerwony (sałata z pomidorów, grillowanej papryki, pieczono sera halloumi)

– rozmaryn (domowe lody z skórką limonki i tamaryndowcem)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.