Zakończone

Włoska (Umbria i jej truflowe szaleństwo) I 5.10

360,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

W odróżnieniu od bezpośredniej i pragmatycznej Toskanii, Umbria wydaje się krainą owianą romantyczną aurą. Jest też czymś w rodzaju rezerwatu świętych. Region ten jest słabo zaludniony, dlatego brakuje tam intensywnej hodowli i rolnictwa. Tradycyjnym źródłem pożywienia są łąka, jezioro i las. Najlepsze umbryjskie jedzenie określa się mianem „czarnego złota”, które odnosi się zarówno do czarnej szynki z dzika, jak i typowych dla tego regionu czarnych trufli.

Claudia Filippi-Chodorowska

5 października godzina 18

czas trwania 3,5-4  h

W odróżnieniu od bezpośredniej i pragmatycznej Toskanii, Umbria wydaje się krainą owianą romantyczną aurą. Jest też czymś w rodzaju rezerwatu świętych. Region ten jest słabo zaludniony, dlatego brakuje tam intensywnej hodowli i rolnictwa. Tradycyjnym źródłem pożywienia są łąka, jezioro i las. Najlepsze umbryjskie jedzenie określa się mianem „czarnego złota”, które odnosi się zarówno do czarnej szynki z dzika, jak i typowych dla tego regionu czarnych trufli.

Przygotujemy

– carpaccio di salmone  (carpaccio z łososia Mowi  z rukolą i truflami)

– crostini ai tartufi  (grzanki z truflami)

– pasta alla norcina  (makaron penne z salsiccią i truflami)

– ravioli di barbabietola ai formaggi e tartufo  (buraczane ravioli z serami i orzechami, w sosie 

   truflowym)

– gamberi in salsa tarufata  (krewetki w sosie truflowym)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.