PRO

Włoska (Umbria i jej truflowe szaleństwo) 28.11

320,00

Dostępność:

7 w magazynie

Categories :

, .

W odróżnieniu od bezpośredniej i pragmatycznej Toskanii, Umbria wydaje się krainą owianą romantyczną aurą. Jest też czymś w rodzaju rezerwatu świętych. Region ten jest słabo zaludniony, toteż brak tu intensywnej hodowli i rolnictwa. Tradycyjnym źródłem pożywienia są łąka, jezioro i las. Najlepsze umbryjskie jedzenie określa się mianem „czarnego złota”, które odnosi się zarówno do czarnej szynki z dzika, jak i typowych dla tego regionu czarnych trufli.

Claudia Filippi-Chodorowska

28 listopada  godzina 18

czas trwania 3,5-4  h

W odróżnieniu od bezpośredniej i pragmatycznej Toskanii, Umbria wydaje się krainą owianą romantyczną aurą. Jest też czymś w rodzaju rezerwatu świętych. Region ten jest słabo zaludniony, toteż brak tu intensywnej hodowli i rolnictwa. Tradycyjnym źródłem pożywienia są łąka, jezioro i las. Najlepsze umbryjskie jedzenie określa się mianem „czarnego złota”, które odnosi się zarówno do czarnej szynki z dzika, jak i typowych dla tego regionu czarnych trufli.

Przygotujemy

–  crostini ai procini  (grzanki z tapenadą z oliwek i borowikami)

 – frittata ai tartufi neri  (omlet z ziemniakami, szynką i truflami)

– ravioli al tartufo  ( ravioli z mięsem, w sosie truflowym)

– medaglioni ai tartufi  (fileci z polędwiczki wieprzowej z Parmą, serem  Gruyere i truflami)

– torta di mele al rosmarino  (tarta z jabłkami i rozmarynem)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.