PRO

Włoska (Toskania) I 10.03

380,00

Dostępność:

4 w magazynie

Categories :

, .

Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty. W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem. Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania.  Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz.

 

Claudia Filippi-Chodorowska

10 marca  godzina 18

czas trwania 4 h

Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty. W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem. Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania.  Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz.

Przygotujemy

– criostini ai funghi  (grzanki z grzybami, czosnkiem i pietruszką)

– risotto al nero di seppia  (risotto z atramentem mątwy)

– polpettone alla lucchese  (pieczeń z mielonego mięsa na zimno)

– agnello alle olive  ( jagnięcina z oliwkami)

– cenci fritti  (włoskie „faworki”)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.