PRO

Włoska (Toskania) 24.04

290,00

Dostępność:

13 w magazynie

Categories :

, .

Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty. W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem.Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania. Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz.

Claudia Filippi-Chodorowska

24 kwietnia  godzina 18

czas trwania 4 h

Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty.

W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem.

Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania. 

Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz.

Przygotujemy

–  crostini salsiccia e mozzarella  (grzanki z salsiccią i mozzarellą)

– gnudi toscani alla ricotta e spinaci  ( kopytka toskańskie z ricottą i szpinakiem)

–  risotto alla fiorentina  (risotto warzywne z wątróbką drobiową)

– coniglio in umido  (królik z białym winem, ziołami i oliwkami)

-zuccotto (tradycyjny toskański deser przekładany kremem z bitej śmietany z czekoladą i orzechami)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.