Zakończone

Włoska (Toskania) 18.08

360,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty. W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem. Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania.  Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz.

Claudia Filippi-Chodorowska

18 sierpnia  godzina 18

czas trwania 4 h

Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty. W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem. Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania.  Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz.

Przygotujemy

– crostini ai fegatini  (grzanki z ciabatty z pastą z wątróbek, szałwią i kaparami)

– cacciucco alla livornese ( zupa z ryb i owoców morza)

–  tagliata di manzo alla rucola  (stek z sezonowanej wołowiny z rukolą)

– trippa alla fiorentina ( flaczki w pomidorach) 

– tiramisu alle fragole  (tiramisu z truskawkami)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.