PRO

Wietnamska I 29.09

360,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Categories :

, .

Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej.  Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.

 

Natalie Dao

29 września  godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej.  Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.

Przygotujemy

– bún sườn  (kwaśna zupa na żeberkach wieprzowych)
– bánh mì  (wietnamska kanapka)
– đậu phụ chiên sả ớt  (smażone tofu z trawą cytrynową)
– cháo lòng  (kleik ryżowy z wietnamską kaszanką i wieprzowymi podrobami)
– bún chả (grillowana wieprzowina, klopsy i sajgonki z makaronem ryżowym)
– cá kho nghệ (duszona ryba z kurkumą)
– nộm nho heo (sałatka z winogron i chrupiącej wieprzowiny)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.