PRO

Wietnamska I 24.11

360,00

Dostępność:

6 w magazynie

Categories :

, .

Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej.  Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.

Natalie Dao

24 listopada  godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej.  Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.

Przygotujemy

– canh cá (zupa rybna)
– bánh xèo (naleśniki z krewetkami)
– thịt kho dừa (duszona wieprzowina z kokosem)
– gỏi xoài (sałatka z mango)
– bò lá lốt (kotleciki wołowe)
– đậu phụ chiên sả ớt  (smażone tofu z trawą cytrynową)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.