Zakończone

Wietnamska I 24.09

320,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej. Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do  bagietek, pasztetu i  flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.

Natalie Dao

24 września  godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej.  Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.

Przygotujemy

– Muc xao  (kalmary stir-fry)

– Dau phu nhoi thit  (nadziewane tofu)

– Canh ca chua (zupa rybna)

– Gỏi xoài  (sałatka mango z karmelizowanymi krewetkami)

– Bò lá lốt  (kotleciki wołowe w liściu betelu)

– Cha ca la vong  Hanoi (tilapia w kurkumie)

  Com ga Hoi An (ryż z kurczakiem)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.