PRO

Wietnamska I 21.09

390,00

Dostępność:

11 w magazynie

Categories :

, .

Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej.  Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.

Natalie Dao

21 września  godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej.  Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.

Przygotujemy

  canh rau ngót với mướp  (zupa z katuków i luffy wietnamskiej z mięsem mielonym)

– bún chả  (klopsy wieprzowe z makaronem ryżowym)

– gà Nam Bộ  (grillowane ćwiartki kurczaka)

– bò sốt vang  (gulasz wołowy)

– gỏi dưa chuột  (pikantna sałatka z ogórków)

gỏi xoài (sałatka z mango)

– chè khoai (kluski z batatów w mleku kokosowym z pandanem)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.