- Brak produktów
Wietnamska I 21.09
390,00zł
Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej. Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.
Natalie Dao
21 września godzina 18
czas trwania 3,5-4 h
Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej. Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.
Przygotujemy
– canh rau ngót với mướp (zupa z katuków i luffy wietnamskiej z mięsem mielonym)
– bún chả (klopsy wieprzowe z makaronem ryżowym)
– gà Nam Bộ (grillowane ćwiartki kurczaka)
– bò sốt vang (gulasz wołowy)
– gỏi dưa chuột (pikantna sałatka z ogórków)
– gỏi xoài (sałatka z mango)
– chè khoai (kluski z batatów w mleku kokosowym z pandanem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.