- Brak produktów
Kamil Sadkowski
7 czerwca godzina 18
czas trwania 3-4 h
Azja słynie z najbardziej oryginalnych i zróżnicowanych smaków. Kuchnia tego regionu przyciąga smakoszy z całego świata i ma do zaoferowanie bardzo dużo potraw wegetariańskich. Intensywność smakowa potraw bez mięsa jest zdumiewająca i pozwala na wprowadzenie do codziennej bezmięsnej diety na dużego urozmaicenia. Wegetarianie i nie tylko na pewno znajdą w tym regionie świata wiele szybkich do przygotowania i doskonałych w smaku potraw.
Przygotujemy
– Kathirikai Pirattal (bakłażany w curry z tamaryndowca) Sri Lankla
– Het Paa Naam Tok (sałatka z grzybami) Tajlandia
– Dooboo Jeon (placki z tofu i grzybów shitake z ostrym dresingiem) Korea
– Vendikai Paal Kari (okra w kokosowym curry) Sri Lanka
– Tulru Bumbu Merah (smażone ugotowane jajka na ostro) Indonezja
– Pia Sot (świeże spring rools z sosem chili- limonkowym)
– Liang Ban Qie Zi (gotowany na parze bakłażan z delikatnym dresingiem) Chiny
– Thawt Man Khao Phoht (placuszki kukurydziane z ostro-słodkim sosem ) Tajlandia
– Agedashi tofu (chrupiące smażone kawałki tofu z aromatycznym sosem i szczypiorkiem) Japonia
– Phat Khanom Jiin (smażony makaron ryżowy) Tajlandia
– Renkon no Kinpira (smażony korzeń lotosu) Japonia
– Hotteok (naleśniki faszerowane orzeszkami i słonym karmelem) Korea
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.