PRO

Wege Azja I 7.06

390,00

Dostępność:

6 w magazynie

Categories :

, .

Kamil Sadkowski

7 czerwca  godzina 18

czas trwania 3-4 h

Azja słynie z najbardziej oryginalnych i zróżnicowanych smaków. Kuchnia tego regionu przyciąga smakoszy z całego świata i ma do zaoferowanie bardzo dużo potraw wegetariańskich. Intensywność smakowa potraw bez mięsa jest zdumiewająca i pozwala na wprowadzenie do codziennej bezmięsnej diety na dużego urozmaicenia. Wegetarianie i nie tylko na pewno znajdą w tym regionie świata wiele szybkich do przygotowania i doskonałych  w smaku potraw.

Przygotujemy

– Kathirikai Pirattal (bakłażany w curry z tamaryndowca) Sri Lankla

– Het Paa Naam Tok (sałatka z grzybami) Tajlandia

– Dooboo Jeon (placki z tofu i grzybów shitake z ostrym dresingiem) Korea

– Vendikai Paal Kari (okra w kokosowym curry) Sri Lanka

– Tulru Bumbu Merah (smażone ugotowane jajka na ostro) Indonezja

– Pia Sot (świeże spring rools z sosem chili- limonkowym)

– Liang Ban Qie Zi (gotowany na parze bakłażan z delikatnym dresingiem) Chiny

– Thawt Man Khao Phoht  (placuszki kukurydziane z ostro-słodkim sosem ) Tajlandia

 – Agedashi tofu (chrupiące smażone kawałki tofu z aromatycznym sosem i szczypiorkiem) Japonia

– Phat Khanom Jiin (smażony makaron ryżowy) Tajlandia

– Renkon no Kinpira (smażony korzeń lotosu)  Japonia

– Hotteok (naleśniki faszerowane orzeszkami i słonym karmelem) Korea

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.