Zakończone

Tajska I 7.02

290,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.

Kamil Sadkowski

7 lutego   godzina  18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.

Przygotujemy

– papaya salad (sałatka z Papai)

-Tom Kha Talay  (ostra zupa tajska z krewetkami, kalmarami, mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i kolendrą)

– Kaeng Bumbai Numa (curry z wołowiną i ogórkiem z ryżem)

–  Kaeng Kai Kap Kluai Dip (kurczak curry z zielonym bananem i ryżem)

–  Mango Sticky Rice (ryż na słodko z mlekiem kokosowym i mango)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.