Zakończone

Tajska I 29.05

300,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.

Kamil Sadkowski

29 maja godzina  18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.

Przygotujemy

– Saeng Wa  (krewetki z grilla z sosem z tamaryndowca i chili)

– Khao Man Som Tam (sałatka z papai  z kokosowym ryżem i  wieprzowiną)

Pia Sot ( świeże spring rools z sosem chili-limonkowym)

– Tom Kha Talay  (ostra zupa tajska kalmarami kalmarami  mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i kolendrą)

– Kaeng Bumbai Numa (curry z wołowiną i ogórkiem z ryżem)

– Mango Sticky Rice (deser z mango, mlekiem kokosowym i ryżem)

 

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.