PRO

Tajska I 2.10

320,00

Dostępność:

9 w magazynie

Categories :

, .

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.

Kamil Sadkowski

2 października   godzina  18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.

Przygotujemy

– Het Paa Naam Tok (sałatka z grzybami)

– Saeng Wa  (krewetki z grilla z sosem z tamaryndowca i chili)

– Bami Tom Yum Kung Nam Khon ( zupa Tom Yum z makaronem i krewetkami)

– Kaeng Bumbai Numa (curry z wołowiną i ogórkiem z ryżem)

– Kaeng Kai Kap Kluai Dip (kurczak curry z zielonym bananem i ryżem)

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.