Zakończone

Tajska I 10.08

360,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.

Kamil Sadkowski

10 sierpnia  godzina  18

czas trwania 3-4 h

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.

Przygotujemy

– Cha Yen (tajska zimna herbata)

– Laap Pet Isaam (sałatka z siekanej kaczki)

– Yam Jin Kai (zupa z kurczakiem)

– Aep Plaa (grillowany łosoś Mowi w liściu bananowca)

– Khao Phat Muu (ryż smażony z wieprzowiną)

– Hoi Thawt (“zepsuty” naleśnik z małżami)

– Khanom Jiin Naam Yaa (makaron ryżowy z rybą i krachai curry)

– Khao Niao Ping Sai Kluai (kleisty ryż z mango)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.