Zakończone

Street Food (Azja) 2.09

370,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Street Food to idealne doświadczanie relacji kulturowych. To kuchnia, która w swej prostocie zaskakuje smakami i codziennie przynosi innowacyjne, a zarazem rdzenne potrawy z danego regionu. Nazywany przez wielu nową ikoną kolejnego tysiąclecia. Na przysłowiowej ulicy zawsze poczujecie smak potraw niejednokrotnie lepszych, niż w wielu restauracjach. Zabieramy Was w podróż do doskonałych smaków prosto z ulicy.

Kamil Sadkowski

2 września  godzina  18

czas trwania 3-4 h

Street Food to idealne doświadczanie relacji kulturowych. To kuchnia, która w swej prostocie zaskakuje smakami i codziennie przynosi innowacyjne, a zarazem rdzenne potrawy z danego regionu. Nazywany przez wielu nową ikoną kolejnego tysiąclecia. Na przysłowiowej ulicy zawsze poczujecie smak potraw niejednokrotnie lepszych, niż w wielu restauracjach. Zabieramy Was w podróż do doskonałych smaków prosto z ulicy.

Przygotujemy

– Cha Yen (tajska zimna herbata)  Tajlandia

–  Fried Soft-Shell Crab (krab o miękkiej skorupce z kwaśno-ostrym sosem) Wietnam

– Sambal Stingray (grillowana ryba w liściach bananowca z ostrym sosem sambal) Singapur

– Khao Tom Pla Ba Teng (zupa z ryżem, rybą i wieprzowiną) Tajlandia

– Sate Ayam (szaszłyki z kurczaka z ostrym orzechowym sosem) Indonezja

– Okonomiyaki (placek z warzywami, mięsem i sosem) Japonia

– Tteokbokki (kluski ryżowe z ostrym sosem i sezamem) Korea

– Chicken Adobo (kurczak duszony z octem, czosnkiem i sosem sojowym) Filipiny

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.