- Brak produktów
Ramen I 11.04
390,00zł
Tematem spotkania będzie ramen i jego ciekawe warianty podania. Ten posiłek zadowoli podniebienia wegetarian jak również osób które bez mięsa nie wyobrażają sobie życia. Poznacie jak prawidłowo przygotować wywary, idealny makaron i wszystkie najciekawsze aromatyczne składniki.
Kamil Sadkowski
11 kwietnia godzina 18
czas trwania 4-5 h
Tematem spotkania będzie ramen i jego ciekawe warianty podania. Ten posiłek zadowoli podniebienia wegetarian jak również osób które bez mięsa nie wyobrażają sobie życia. Poznacie jak prawidłowo przygotować wywary, idealny makaron i wszystkie najciekawsze aromatyczne składniki.
Przygotujemy
1.ramen (makaron)
2. wywary
– wieprzowy
– drobiowy
– grzybowy
– rybny
3.oleje i masła
– nori olej
– chilli olej
– palony czosnek olej
– masło shitake
4. tare
– soya tare
– spicy miso tare
– kimchi tare
– curry tare
– goma tare
5.jajka
-63 stopnie
-Marynowane
6.dodatki
– marynowane grzyby
– kimchi
– pikle
– chrupki z kurzej skóry
– chipsy z czosnku
– shisho w tempurze
7.mięsa ryby i vege
– soft shell crab w tempurze
– łosoś w słodkim sosie sojowym
– kurczak kara-age
– chashu boczek
– salt&pepper tofu
– boczniaki w panko
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.