CHEF

Polska (regiony) I 16.10

290,00

Dostępność:

13 w magazynie

Categories :

, , .

Kuchnia polska jest bardzo różnorodna, to wpływ wielu kultur i niebywałe rozbicie regionalne. Zabierzemy Was w podróż kulinarną po Polsce. Poznacie smaki z różnych regionów. W ostatnich latach wyraźne kuchnia regionalna odradza się, a typowe potrawy stają się popularne nie tylko w Polsce.

Kamil Sadkowski

16 października godzina  18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia polska jest bardzo różnorodna, to wpływ wielu kultur i niebywałe rozbicie regionalne. Zabierzemy Was w podróż kulinarną po Polsce. Poznacie smaki z różnych regionów naszego kraju. W ostatnich latach wyraźne kuchnia regionalna odradza się, a typowe potrawy stają się popularne nie tylko w Polsce.

Przygotujemy

– kuchnia pomorska (smażony śledz w zalewie octowej) 

– kuchnia kujawska (zupa śliwkowa z makaronem)

– kuchnia Warmii i Mazur (dzyndzałki -pierożki z wołowiną) 

– kuchnia Mazowsza i Kurpiów ( piwo kozickowe i fafernuchy – ciastka do piwa)

– kuchnia wielkopolska (plyndze – placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i cukrem)

– kuchnia galicyjska (maczanka krakowska z obwarzankiem)

– kuchnia śląska (buchty-kluski gotowane na parze z sosem owocowym)

– kuchnia Podhala (hałuski – kluski kładzione z serem i skwarkami)

– kuchnia Podlasia (kiszka ziemniaczana z okrasą) 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.