Zakończone

Nóż w kuchni I 19.11

280,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Nóż w kuchni to najważniejsze narzędzie w kuchni. Na tych warsztatach poznacie „sztukę krojenia” czyli jak kroić, obierać, szatkować, rozdrabniać i siekać żeby smacznie zjeść. Ponadto poznacie  francuskie nazewnictwem różnych sposobów krojenia, które przyjęło się w kuchniach całego świata.Warsztaty są  skierowane dla wszystkich, którzy chcą stawiać pierwsze kroki w kuchni, jak również ludzi którzy pracują zawodowo i jednocześnie chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.

Claudia Filippi-Chodorowska
19 listopada  godz.18

czas trwania 4 h

Nóż  to najważniejsze narzędzie w kuchni. Na tych warsztatach poznacie „sztukę krojenia” czyli jak kroić, obierać, szatkować, rozdrabniać i siekać żeby smacznie zjeść. Ponadto poznacie  francuskie nazewnictwem różnych sposobów krojenia, które przyjęło się w kuchniach całego świata.Warsztaty są  skierowane dla wszystkich, którzy chcą stawiać pierwsze kroki w kuchni, jak również ludzi którzy pracują zawodowo i jednocześnie chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.

Przygotujemy

– „płaczemy” przy szatkowaniu cebuli (zupa cebulowa z serową grzanką)

–  poznajemy krojenie „concasse” (bruschetta z pomidorami i bazylią)

– kroimy wędzonego łososia i  poznajemy krojenie „brunoise” (carpaccio z wędzonego łososia z warzywami brunoise) 

– siekanie ryby na tatara (tatar z łososia)

– zdejmujemy skórę z ryby i poznajemy krojenie „julienne” (łosoś w folii z warzywami julienne)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.