PRO

Nóż w kuchni I 25.09

300,00

Dostępność:

14 w magazynie

Categories :

, .

Claudia Filippi-Chodorowska

25 września  godz. 18

czas trwania 4 h

Na tych monotematycznych warsztatach poznamy „sztukę krojenia” czyli jak kroić, obierać, rozdrabniać, szatkować czy siekać żeby smacznie zjeść.

Ponadto zapoznam Was z francuskim nazewnictwem różnych sposobów krojenia, które przyjęło się w kuchniach całego świata.

Przygotujemy

– kroimy wędzonego łososia  (łosoś wędzony na grzance)

– poznajemy krojenie „brunoise” ( letnia sałatka z makaronu)

– siekanie mięsa na tatara (befsztyk tatarski)

– Płaczemy” przy szatkowaniu cebuli  (konfitura z czerwonej cebuli)

– zdejmujemy skórę z ryby i poznajemy krojenie „julienne” ( łosoś w folii z warzywami)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.