CHEF

Nikkei (Japonia & Peru) 5.02

310,00

Dostępność:

13 w magazynie

Categories :

, , .

Nikkei to  połączenie dwóch światów kulinarnych. To połączenie kuchni Japonii i Peru. Te dwie kuchnie  to starożytne cywilizacje  z pięknymi tradycjami kulinarnymi, które  znakomicie się przenikają, czego dowodem będą  warsztaty o tej tematyce. Podczas zajęć Edgar i Kamil wprowadzą Was do świata zupełnie nowych smaków.

Edgar Qba Jakubowski & Kamil Sadkowski

5 luty  godzina 18

czas trwania 4 h

Nikkei to  połączenie dwóch światów kulinarnych. To połączenie kuchni Japonii i Peru. Te dwie kuchnie  to starożytne cywilizacje  z pięknymi tradycjami kulinarnymi, które  znakomicie się przenikają, czego dowodem będą  warsztaty o tej tematyce.

W XIX w. z powodów ekonomicznych do Peru przyjechało wielu Japończyków. Gotowali po swojemu z produktów, które tam były szeroko dostępne. Te dania weszły do kuchni peruwiańskiej. Teraz kuchnia nikkei to nurt kulinarny, który w piękny sposób łączy tradycje kulinarne dwóch narodów.

Przygotujemy

-mleko z orzechów brazylijskich, truflowe dashi i shitake
– tiradito z łososia z marakuja, chrupiącą dynia, simichi
-tuńczyk z grapefruitowym mlekiem tygrysim i serce palmowca
– sashimi z łososia z mlekiem tygrysim, jalapeno salsa
– makaron ramen, jeżowiec, krem yuzu, kawior tobiko
– risotto z homarem i katsuobushi
– casua (krokiety z fioletowy  ziemniaków), tatar z tuńczyka, z sosem  huancaina
– escabeche stek (stek Rib Eye), z warzywami escabeche choclo krem kukurydziany

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.