- Brak produktów
Najlepsze sosy do makaronów w 15 minut I 5.04
385,00zł
Warsztaty będą poświęcone są włoskim sosom, które można przygotować w 15 minut. Czyli w czasie, od postawienia wody do ugotowania makaronu.
We Włoszech, makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.
Claudia Filippi-Chodorowska
5 kwietnia godzina 18
czas trwania 3-4 h
Warsztaty będą poświęcone są włoskim sosom, które można przygotować w 15 minut. Czyli w czasie, od postawienia wody do ugotowania makaronu.
We Włoszech, makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.
Przygotujemy
– Spaghetti aglio, olio, peperoncino (Spaghetti z czosnkiem, oliwą i chili)
– Linguine al pesto (Linguine z bazyliowym pesto)
– Spaghetti alla carbonara (Spaghetti carbonara z boczkiem)
– Spaghetti pomodoro, basilico e mozarella (Spaghetti z pomidorami, bazylia i mozzarellą)
– Linguine ai frutti di mare (Linguine z owocami morza)
– Penne mari e monti (Penne z borowikami i krewetkami)
– Penne al salmone e salvia (Penne z łososiem i szałwią, w śmietanowym sosie)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.