PRO

Najlepsze sosy do makaronów gotowe w 15 minut I 30.06

390,00

Dostępność:

13 w magazynie

Categories :

, .

Warsztaty będą poświęcone są włoskim sosom, które można przygotować  w 15 minut. Czyli w czasie, od postawienia wody  do ugotowania makaronu.

We Włoszech, makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.

Claudia Filippi-Chodorowska

30 czerwca  godzina 18

czas trwania 3-4  h

Warsztaty będą poświęcone są włoskim sosom, które można przygotować  w 15 minut. Czyli w czasie, od postawienia wody  do ugotowania makaronu.

We Włoszech, makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.

Przygotujemy

– spaghetti alle olive e rucola  (spaghetti z oliwkami i rukolą)

– linguine al pesto  (linguine z bazyliowym pesto)

– spaghetti alla carbonara  (spaghetti carbonara z guanciale)

spaghetti amatericiana  (spaghetti z sosem pomidorowym i pancettą)

linguine ai frutti di mare  (linguine z owocami morza)

– penne mari a monti  (penne z borowikami i krewetkami)

– penne al salmone e salvia  (penne z wędzonym łososiem i szałwią, w śmietanowym sosie)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.