Zakończone

Najlepsze sosy do makaronów gotowe w 15 minut I 11.10

360,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Warsztaty będą poświęcone są włoskim sosom, które można przygotować  w 15 minut. Czyli w czasie, od postawienia wody  do ugotowania makaronu.

We Włoszech, makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.

Claudia Filippi-Chodorowska

11 października  godzina 18

czas trwania 3-4  h

Warsztaty będą poświęcone są włoskim sosom, które można przygotować  w 15 minut. Czyli w czasie, od postawienia wody  do ugotowania makaronu.

We Włoszech, makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.

Przygotujemy

– Spaghetti aglio, olio, peperoncino  (Spaghetti  z czosnkiem, oliwą i chili)

–  Linguine al pesto  (Linguine z bazyliowym pesto)

– Spaghetti alla carbonara (Spaghetti carbonara z boczkiem)

–  Spaghetti pomodoro, basilico e mozarella (Spaghetti z pomidorami, bazylia i mozzarellą)

– Linguine ai frutti di mare  (Linguine z owocami morza)

– Penne mari e monti (Penne z borowikami i krewetkami)

– Penne al salmone e salvia (Penne z  łososiem i szałwią, w śmietanowym sosie)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.