PRO

Muszle, muszelki I 27.01

410,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Categories :

, .

Tematem przewodnim warsztatów będą muszle i muszelki. Opowiemy jakie wybierać, gdzie kupować i prawidłowo oczyścić. Zdradzimy sekrety jak przygotować klasyczne dania z małżami, jak również nowe odsłony dań z muszli. Dla wielu przygotowanie dań z małży wydaje się wielką sztuką kulinarną, my jednak pokażemy, że nie jest to nic trudnego. Uważane przez smakoszy za prawdziwy rarytas, co udowodnimy na warsztatach.

Kamil Sadkowski

27  stycznia godzina 18

czas trwania 4 h

Tematem przewodnim warsztatów będą muszle i muszelki. Opowiemy jakie wybierać, gdzie kupować i prawidłowo oczyścić. Zdradzimy sekrety jak przygotować klasyczne dania z małżami, jak również nowe odsłony dań z muszli. Dla wielu przygotowanie dań z małży wydaje się wielką sztuką kulinarną, my jednak pokażemy, że nie jest to nic trudnego. Uważane przez smakoszy za prawdziwy rarytas, co udowodnimy na warsztatach.

Przygotujemy

– ostrygi z dresingiem Mignonette

– ślimaki po Burgundzku

– małże Navajas (brzytwy)

– carpaccio z małży św. Jakuba z mlekiem tygrysim

– omułki gotowane w cydrze z bekonem i borowikami

– spaghetti z małżami Vongole

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.