Zakończone

Mięsożerni (wołowina) 12.10

390,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Wołowina jest ostatnio rzadziej spotykana na stołach Polaków, nie jest wcale mięsem gorszym, a wręcz przeciwnie – charakteryzuje się wartościami odżywczymi i wspaniałym smakiem. Często wybierana za zawartość żelaza hemowego, które jest lepiej przyswajalne dla człowieka niż niehemowe. Daje nam wiele możliwości przyrządzenia, co udowodnimy na warsztatach.

Edgar Qba Jakubowski

12 października  godzina  18

czas trwania 4 h

Wołowina jest ostatnio rzadziej spotykana na stołach Polaków, nie jest wcale mięsem gorszym, a wręcz przeciwnie – charakteryzuje się wartościami odżywczymi i wspaniałym smakiem. Często wybierana za zawartość żelaza hemowego, które jest lepiej przyswajalne dla człowieka niż niehemowe. Daje nam wiele możliwości przyrządzenia, co udowodnimy na warsztatach.

Przygotujemy

– polik z mole sezamowym, piklowaną czerwona cebula i kruszonką orzechową

– aromatyczna azjatycka zupa z goleni, makaronem ryżowym i piklami 

– jamajskie curry z ogonów z ryżem i fasolą

– gulasz na Gunniesie z pierożkami smażonymi na tłuszczu wołowym 

– wielkie meksykańskie meatballs zapiekane z serem, pikantnym sosem Chipotle i salsa kolendrową

 – żebro po koreańsku z Gochujang i  sałatką kimchi

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.