CHEF

Mięsożerni (drób) I 30.03

390,00

Dostępność:

11 w magazynie

Categories :

, , .

Drób jest najczęściej spotykanym mięsem na naszych stołach. Jest lekko strawny i nisko kaloryczny. Jego nie kwestionowaną zaletą jest wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białka. Czasem niepozorne może być przyrządzone na wiele sposobów. Wielokrotnie może nas zaskoczyć tym, jak prosto może stać się bazą wielu dań i nie nudzić się przez długi czas. Mimo ogólnej dostępności drobiu, starajmy się wybierać kąski najlepszej jakości, tak aby dobrze przyrządzone na długo pozostały w naszej pamięci. Omówimy i pokażemy, jak się z drobiem obchodzić, jak wykorzystywać różne ich elementy i rozkochać w nich każde podniebienie.

Edgar Qba Jakubowski

30 marca   godzina 18

czas trwania 4 h

Drób jest najczęściej spotykanym mięsem na naszych stołach. Jest lekko strawny i nisko kaloryczny. Jego nie kwestionowaną zaletą jest wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białka. Czasem niepozorne może być przyrządzone na wiele sposobów. Wielokrotnie może nas zaskoczyć tym, jak prosto może stać się bazą wielu dań i nie nudzić się przez długi czas. Mimo ogólnej dostępności drobiu, starajmy się wybierać kąski najlepszej jakości, tak aby dobrze przyrządzone na długo pozostały w naszej pamięci. Omówimy i pokażemy, jak się z drobiem obchodzić, jak wykorzystywać różne ich elementy i rozkochać w nich każde podniebienie.

Przygotujemy

– krokiety z konfitowanej kaczki z Provolone i sosem daktylowym

– skrzydełka  kurczaka w Chipotle i syropie klonowym z libańskim toum

– szkockie jajko z mięsem indyka, grzybami i ketchupem śliwkowym

– perliczka w stylu Nikkei z sosem sos piri piri i smażonym ryżem

– azjatycki Coq au Vin z sake, palonym cukrem, rzepą i grzybami shitake

-owocowe jungle curry z indyka i chlebem Nann

 

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.