Zakończone

Meksykańska I 7.09

370,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Kuchnia meksykańska jest jedną z najciekawszych kuchni świata. Bardzo oryginalne połączenia smakowe są codziennością. Swoje bogactwo zawdzięcza połączeniu wielu kuchni narodowych i regionalnych. Na kontynencie amerykańskim w zasadzie nie hodowano zwierząt, brakowało wielu produktów, które są nieodzownymi składnikami tej kolorowej kuchni.  Bogactwo dzisiejszej jest wynikiem wpływu wielu kuchni, jak również zróżnicowania terenu kraju, gdzie każdy ze regionów meksykanskich może się pochwalić conajmniej kilkoma tradycyjnymi potrawami.

Piotr  Sapożnikow

7 września  godzina 18

czas trwania 3-4 h

Kuchnia meksykańska jest jedną z najciekawszych kuchni świata. Bardzo oryginalne połączenia smakowe są codziennością. Swoje bogactwo zawdzięcza połączeniu wielu kuchni narodowych i regionalnych. Na kontynencie amerykańskim w zasadzie nie hodowano zwierząt, brakowało wielu produktów, które są nieodzownymi składnikami tej kolorowej kuchni. Bogactwo dzisiejszej jest wynikiem wpływu wielu kuchni, jak również zróżnicowania terenu kraju, gdzie każdy ze regionów meksykanskich może się pochwalić conajmniej kilkoma tradycyjnymi potrawami.

Przygotujemy

– domowe nachos zapiekane z serem Cheddar

– zupa krem z kukurydzy z salsą z malin i chili z popcornem

– tacos wegetariańskie

– quesadilla z szarpaną wieprzowiną

– salsy (verde z zielonych pomidorów, salsa mango,  Sicario Habanero)

– deser z chia i mango

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.