CHEF

Meksykańska I 22.08

390,00

Dostępność:

Brak w magazynie
SKU: 390.

Categories :

, , .

Kuchnia meksykańska jest jedną z najciekawszych kuchni świata. Bardzo oryginalne połączenia smakowe są codziennością. Swoje bogactwo zawdzięcza połączeniu wielu kuchni narodowych i regionalnych. Na kontynencie amerykańskim w zasadzie nie hodowano zwierząt, brakowało wielu produktów, które są nieodzownymi składnikami tej kolorowej kuchni. Bogactwo dzisiejszej jest wynikiem wpływu wielu kuchni, jak również zróżnicowania terenu kraju, gdzie każdy ze regionów meksykanskich może się pochwalić conajmniej kilkoma tradycyjnymi potrawami.

Jakub Hartman

22 sierpnia  godzina 18

czas trwania 3-4 h

Kuchnia meksykańska jest jedną z najciekawszych kuchni świata. Bardzo oryginalne połączenia smakowe są codziennością. Swoje bogactwo zawdzięcza połączeniu wielu kuchni narodowych i regionalnych. Na kontynencie amerykańskim w zasadzie nie hodowano zwierząt, brakowało wielu produktów, które są nieodzownymi składnikami tej kolorowej kuchni. Bogactwo dzisiejszej jest wynikiem wpływu wielu kuchni, jak również zróżnicowania terenu kraju, gdzie każdy ze regionów meksykanskich może się pochwalić conajmniej kilkoma tradycyjnymi potrawami.

Przygotujemy

– oryginalną sałatka Caesar z Tijuany

– domowej roboty nachos z salsą Roja

– sos Mole Coloradito z kurczakiem

– wegetariańskie tacosy z kawiorem z bakłażana, frijoles, świeżymi piklami z czerwonej cebuli i salsą verde

-ceviche z dorady z marynatą z pieczonej papryki w wersji amarillo

– burrito bowl z guacamole, krewetkami i kremem z czosnku i kolendry

– tatar z łososiem MOWI serwowany na tostadas z habanero aioli

– krem z kukurydzy z tequila, pieczonym porem, marakuja i olejem chorizo

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.