CHEF

Letnie sosy do makaronów gotowe w kilka minut I 24.05

380,00

Dostępność:

1 w magazynie

Categories :

, , .

Świeżość i prostota – hasłem dnia  gotowania w lecie. Wraz z nadejściem lata mamy większą ochotę na dania pełne świeżości, kolorów i witamin. Gdy temperatura się podnosi, nikt nie lubi długo stać  w kuchni,  poza tym w sezonie letnim rynek oferuje wiele warzyw, które można jeść na surowo.  Więc dlaczego nie skorzystać ze smacznego sosu na surowo zamiast ciepłych sosów które zwykle przygotowujemy ? Na takie okazje dobrze jest  mieć pod ręką kilka prostych przepisów, które można przygotować od ręki i bez gotowania.

 

Claudia Filippi-Chodorowska

24 maja  godzina 18

czas trwania 3,5-4  h

Świeżość i prostota – hasłem dnia  gotowania w lecie. Wraz z nadejściem lata mamy większą ochotę na dania pełne świeżości, kolorów i witamin. Gdy temperatura się podnosi, nikt nie lubi długo stać  w kuchni,  poza tym w sezonie letnim rynek oferuje wiele warzyw, które można jeść na surowo.  Więc dlaczego nie skorzystać ze smacznego sosu na surowo zamiast ciepłych sosów które zwykle przygotowujemy ? Na takie okazje dobrze jest  mieć pod ręką kilka prostych przepisów, które można przygotować od ręki i bez gotowania.

Przygotujemy

  z pomidorów i czerwonej papryki z pietruszką i parmezanem

  z tuńczyka, pomidorków, oliwek, bazylii, cebuli, ogórka, rukoli i mozzarelli

  ze szpinaku z orzechami, migdałami, parmezanem, czosnkiem i skórką   

    cytrynową

  z krewetek, awokado, selera naciowego, pietruszki,  kaparów, limonki, 

    czosnku i chilli z jogurtem

– z awokado, czosnkiem, chili, limonką i kolendrą

– z pieczonym kurczakiem, selerem naciowym, ogórkiem,  bazylią, 

    pietruszką i miętą

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.