Zakończone

Kwiaty cukinii na patelni i talerzu I 30.07

290,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Lato oznacza sezon na kwiaty cukinii i dyni. Można je podawać na milion sposobów. Właśnie wtedy są one najsmaczniejsze i najdelikatniejsze.  Przywędrowały do Polski z Włoch, gdzie są bardzo popularne. Nie jest je łatwo dostać, ale zawsze można poprosić o pomoc znajomego ogrodnika albo zerwać z własnej grządki. Warto ich poszukać, bo dzięki temu będziecie mogli przygotować smaczne i oryginalne dania, które poznacie na naszych warsztatach.

Claudia Filippi-Chodorowska

30 lipca  godz. 18

czas trwania 4 h

Lato oznacza sezon na kwiaty cukinii i dyni. Można je podawać na milion sposobów. Właśnie wtedy są one najsmaczniejsze i najdelikatniejsze.  Przywędrowały do Polski z Włoch, gdzie są bardzo popularne. Nie jest je łatwo dostać, ale zawsze można poprosić o pomoc znajomego ogrodnika albo zerwać z własnej grządki. Warto ich poszukać, bo dzięki temu będziecie mogli przygotować smaczne i oryginalne dania, które poznacie na naszych warsztatach.

Przygotujemy

–  smażone kwiaty w cieście i papryka w pomidorach

–  omlet z groszkiem cukinią i kwiatami

– kwiaty faszerowane mozzarellą, parmezanem, kaparami, anchois i bazylią

– makaron pappardelle z krewetkami i kwiatami

–  tarta z cukinia i kwiatami, z warzywami z grilla

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.