Zakończone

Krewetki I 20.07

370,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .
Krewetki cenione są za wyśmienity smak, jak również za wartości odżywcze i niską kaloryczność.  To słodkowodne i morskie skorupiaki, jest ich ponad 2000 gatunków. Występują w wodach całego świata.Warsztaty będą w całości poświęcone krewetkom. Dowiecie się jak się je poławia, segreguje
i z jakiego miejsca na świecie krewetki są najlepsze. Przygotujemy różne rozmiary krewetek, od małych po naprawdę duże  sztuki.  Nauczycie się jak oczyszczamy i obieramy krewetki, gdzie kupować i na co warto zwracać uwagę podczas zakupów, tak aby dania które z nich przygotujecie były naprawdę wyjątkowe. Poznacie różne techniki kulinarne, które pozwolą Wam na nowo odkryć te fantastyczne skorupiaki.

Kamil Sadkowski

2o lipca  godzina 18

czas trwania 3-4 h

Krewetki cenione są za wyśmienity smak, jak również za wartości odżywcze i niską kaloryczność.  To słodkowodne i morskie skorupiaki, jest ich ponad 2000 gatunków. Występują w wodach całego świata.Warsztaty będą w całości poświęcone krewetkom. Dowiecie się jak się je poławia, segreguje
i z jakiego miejsca na świecie krewetki są najlepsze. Przygotujemy różne rozmiary krewetek, od małych po naprawdę duże  sztuki.  Nauczycie się jak oczyszczamy i obieramy krewetki, gdzie kupować i na co warto zwracać uwagę podczas zakupów, tak aby dania które z nich przygotujecie były naprawdę wyjątkowe. Poznacie różne techniki kulinarne, które pozwolą Wam na nowo odkryć te fantastyczne skorupiaki.
Przygotujemy
– ceviche z krewetek i mango

– koktajl z krewetek i awokado

– delikatny bulion z suszonymi krewetkami, tofu i grzybami shimeji

– risotto z krewetkami, mini szparagami  i szafranem

– sałata z  krewetkami  sous vide z wędzoną i wędzoną papryką i majonezem sriracha

– dzikie krewetki z grilla z bazyliowym aioli

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.