PRO

Koreańska I 30.01

290,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Categories :

, , .

To region z jedną z najzdrowszych kuchni świata. Kuchnia koreańska to połączenie ostrych i mocnych smaków, nie lubi subtelnych połączeń. Dla Koreańczyków jednym z najważniejszych składników jest ryż, który jest otoczony dużą ilością przystawek. Podczas warsztatów będziecie mieli okazję poznać dużo ciekawych połączeń smakowych, z doskonałym wyglądem i aromatem.

Kamil Sadkowski

30 stycznia  godzina 18

czas trwania 4 h

To region z jedną z najzdrowszych kuchni świata. Kuchnia koreańska to połączenie ostrych i mocnych smaków, nie lubi subtelnych połączeń. Dla Koreańczyków jednym z najważniejszych składników jest ryż, który jest otoczony dużą ilością przystawek. Podczas warsztatów będziecie mieli okazję poznać dużo ciekawych połączeń smakowych, z doskonałym wyglądem i aromatem.

Przygotujemy

– Kimchi (tradycyjne danie z kiszonych warzyw)

– Mango Kimchi (słodko ostre kimchi)

– Ga-ji Bokkeum (smażony bakłażan)

– Dubu Kimchi (smażona wieprzowina z kimchi i świeżym tofu)

– O-ri Bulgogi (kaczka na ostro ze smażonym ryżem)

– Ojingeo Bokkeum (smażone kalmary z ostrym sosem)

– Doenjang Jiigae (koreański gulasz)

– Japchae (smażony makaron z wołowiną i warzywami)

sosy 

– Cho Gochujang (sos z pasty gochujang)

– Yangnyum Jang (sos słono-ostry)

– Bulgogi (marynata do mięsa)

 

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.