Zakończone

Koreańska I 15.09

370,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

To region z jedną z najzdrowszych kuchni świata. Kuchnia koreańska to połączenie ostrych i mocnych smaków, nie lubi subtelnych połączeń. Dla Koreańczyków jednym z najważniejszych składników jest ryż, który jest otoczony dużą ilością przystawek. Podczas warsztatów będziecie mieli okazję poznać dużo ciekawych połączeń smakowych, z doskonałym wyglądem i aromatem.

Kamil Sadkowski

15 września  godzina 18

czas trwania 4 h

To region z jedną z najzdrowszych kuchni świata. Kuchnia koreańska to połączenie ostrych i mocnych smaków, nie lubi subtelnych połączeń. Dla Koreańczyków jednym z najważniejszych składników jest ryż, który jest otoczony dużą ilością przystawek. Podczas warsztatów będziecie mieli okazję poznać dużo ciekawych połączeń smakowych, z doskonałym wyglądem i aromatem.

Przygotujemy

– Kimchi (tradycyjne danie z kiszonych warzyw)

– Donkasu (chrupkie kotlety wieprzowe)

– Tteokbokki (kluski ryżowe z ostrym sosem i sezamem)

– Ga-ji Bokkeum (smażony bakłażan)

– O-ri Bulgogi (kaczka na ostro ze smażonym ryżem)

– Ojingeo Bokkeum (smażone kalmary z ostrym sosem)

– Hotteok (naleśniki faszerowane orzeszkami i słonym karmelem z lodami waniliowymi)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.