- Brak produktów
Koreańska I 11.05
390,00zł
To region z jedną z najzdrowszych kuchni świata. Kuchnia koreańska to połączenie ostrych i mocnych smaków, nie lubi subtelnych połączeń. Dla Koreańczyków jednym z najważniejszych składników jest ryż, który jest otoczony dużą ilością przystawek. Podczas warsztatów będziecie mieli okazję poznać dużo ciekawych połączeń smakowych, z doskonałym wyglądem i aromatem.
Kamil Sadkowski
11 maja godzina 18
czas trwania 4 h
To region z jedną z najzdrowszych kuchni świata. Kuchnia koreańska to połączenie ostrych i mocnych smaków, nie lubi subtelnych połączeń. Dla Koreańczyków jednym z najważniejszych składników jest ryż, który jest otoczony dużą ilością przystawek. Podczas warsztatów będziecie mieli okazję poznać dużo ciekawych połączeń smakowych, z doskonałym wyglądem i aromatem.
Przygotujemy
– Kimchi (tradycyjne danie z kiszonych warzyw)
– Haemul Bol Jjim (gulasz z owocami morza)
– Tteokbokki (kluski ryżowe z ostrym sosem i sezamem)
– Kkanpoong Tofu (chrupiące tofu z ostrym sosem)
– O-ri Bulgogi (kaczka na ostro ze smażonym ryżem)
– Ojingeo Bokkeum (smażone kalmary z ostrym sosem)
– Hotteok (naleśniki faszerowane orzeszkami i słonym karmelem z lodami waniliowymi)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.