CHEF

Kiszonki i fermentacje I 7.02

370,00

Dostępność:

8 w magazynie

Categories :

, , .

Fermentacja to życie. Życie milionów pożytecznych bakterii i mikrobów. Piotr nauczy Was jak je smacznie wykorzystać.

Podczas warsztatów poznacie techniki fermentacji i przygotujecie dość zaskakujące domowe przetwory i kiszonki. Poznacie również przepisy i dania z wykorzystaniem kiszonek.

 Piotr Miś Schroeder

7 lutego godzina 18

czas trwania 3-4 h

Fermentacja to życie. Życie milionów pożytecznych bakterii i mikrobów. Piotr nauczy Was jak je smacznie wykorzystać.

Podczas warsztatów poznacie techniki fermentacji i przygotujecie dość zaskakujące domowe przetwory i kiszonki. Poznacie również przepisy i dania z wykorzystaniem kiszonek.

Przygotujemy 

– soba z koreańskimi kiszonymi grzybami

– kkakdugi z białej rzodkwi       

– krem z kiszonej dyni z chrupiącym krokiecikiem

– tostadas al pastor z fermentowanym ananasem

– tartletki z morelami kiszonymi w miodzie z różowym pieprzem

-creme brulee z kozim serem i fermentowaną borówką

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.