Książki

K5 Domowa Gastrobanda

111,00

Dostępność:

Dostępne
Category: .

K5 Domowa Gastrobanda to kompendium wiedzy o kulinarnym świecie. Znajdziecie tutaj nietuzinkowe przepisy wraz z apetycznymi fotografiami wszystkich potraw, poprzedzone rozdziałami wprowadzającymi w daną tematykę. Wyłuskaliśmy sytuacje z codziennego buszowania po kuchni i odpowiadamy na pytania nurtujące domowych kucharzy. Wiedzę przekazujemy w przystępny sposób. Dzięki Domowej Gastrobandzie staniecie się miłośnikami dobrego smaku. Bawcie się życiem i doceniajcie każdy przejaw szeroko rozumianej kultury kulinarnej.

  • Autor wprowadzenia do rozdziałów: Kamil Sadkowski
  • Autorzy przepisów i treści na których podstawie powstały
    wprowadzenia do rozdziałów: Joanna Banad, Julia Bereźnicka,
    Sebastian Dobrzański, Claudia Filippi-Chodorowska, Edgar
    Jakubowski, Piotr Kosowski, Jaś Lisek, Robert Makłowicz, Kamil
    Sadkowski, Stefan Sadkowski, Piotr Schroeder, Małgorzata
    Sobieraj-Krzyżanowska, Nadia Szromnik, Adam Woźniak, Piotr
    Zastróżny.
  • Redakcja i korekta smakowitych treści: Anna Mackiewicz
  • Zdjęcia autorów, akcesoriów i potraw: Iwona Kowalska
  • Opracowanie graficzne kilkunastu wersji do wyboru: Howinnga.pl
  • Skład i niebiańska cierpliwość: Krzysztof Anzel
  • Koordynacja i nadzór nad detalami: Wanda Szepelowska
  • Druk: Grafix Centrum Poligrafii
  • Wydawnictwo: K5 Sp. z o. o.
  • Nr isbn: 978-83-961152-0-1

Korzystajcie z książki do woli, niech mąka i tłuste palce na okładce będą śladem tego, że po prostu jest niezbędna w kuchni.
W razie potrzeby możecie okładkę wyczyścić, ponieważ materiał z którego jest zrobiona pozwala na swobodne wymycie po udanym
gotowaniu.

 

Pyszne rozdziały
I. nóż w kuchni 
Wprowadzenie o tym, co jest naprawdę niezbędne, aby zostać mistrzem w swojej kuchni. Taka lista potrzebnego wyposażenia, które pozwoli na swobodne działanie w kuchni.
II. doskonały produkt 
Elementarna wiedza o produktach spożywczych. Skupiliśmy się na kwestii robienia zakupów z głową i na tym, żeby rozszyfrowanie informacji o składzie produktów stało się czymś banalnym.
III. dziecinnie proste
Pokazujemy świat kulinarny widziany oczami dziecka, dla którego nowe doznania smakowe są fascynującą przygodą. Przedstawiamy kuchnię jako miejsce przyjazne dla każdego, bez względu na poziom posiadanej wiedzy.
IV. nasz powszedni
Przygotowanie domowego chleba w domu nie wymaga większego trudu i nie jest to wiedza tajemna. Od tej pory zapach świeżego pieczywa i jego wyjątkowy smak zagości na stałe w każdym domu.
V. świeżość z morza
Woda dostarcza pysznego pokarmu. Opowiadamy, jak być specjalistą w tej dziedzinie, i zabieramy na szerokie wody różnorodnych smaków.
VI. czas wątpliwości
Rozprawa nad krwawymi kawałkami. Tutaj nie ma czasu na wątpliwości, za to jest chęć pokazania świata, który może być naprawdę smaczny, z dużym naciskiem na kwestię dbania o naszą planetę.
VII. naturalna odporność
Zdrowie zaczyna się w jelitach. Dzielimy się wiedzą, która sięga do korzeni kultury. Dbanie o swój organizm to najlepsza gwarancja zdrowia.
VIII. świat otworem
Kulinarna podróż po świecie pełna szacunku do smaku i kultury innych narodów. Zaspokajamy najbardziej wyszukane potrzeby jedzeniowe z różnych zakątków ziemi.
IX. dobra miara
Magia wypieków i sielankowego czasu w kuchni. Krok po kroku pokazujemy, jak rozsmakować się w przygotowywaniu domowych wypieków.
X. w winie prawda
Szlakiem doskonałych trunków. Fantastyczna opowieść o tym, jak sprawnie poruszać się pomiędzy wieloma odmianami wina.