PRO

Japońska I 9.11

360,00

Dostępność:

3 w magazynie

Categories :

, .

Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.

Kamil Sadkowski

9 listopada  godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.

Przygotujemy

– Misoshiru  (zupa na bazie bulionu dashi i pasty miso )

– Oyako Donburi (kurczak z jajkiem i ryżem)

– Okonomiyaki (japoński placek z warzywami i sosem)

– Agedashi Tofu (smażone tofu z delikatnym bulionem)

– Sukiyaki (potrawa z cienko pokrojonej wołowiny, tofu, makaronu shirataki, grzybów shitake z słodkim sosem i świeżym jajkiem)

– Shiratama Zenzai (słodka zupa z fasoli z kluskami ryżowymi)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.