Zakończone

Japońska I 27.07

360,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.

Kamil Sadkowski

27  lipca  godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.

Przygotujemy

– Zaru Soba (makaron gryczany z delikatnym sosem)

– Niku Udon (gruby makaron pszenny z wołowiną)

– Yakitori (szaszłyki z elementami kurczaka i porem)

– Katsudon (wieprzowy kotlet z jajkiem i ryżem)

– Salmon Mowi Teriyaki (łosoś Mowi z sosem teriyaki)

– Sunomono (sałatka z ogórka)

– Goma-ae (sałatka ze szpinaku z sezamem)

– Renkon no Sunomono (sałatka z korzenia lotosu z dresingiem)

– Matcha Ice Cream (lody z zielonej herbaty)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.