PRO

Japońska I 15.01

290,00

Dostępność:

5 w magazynie

Categories :

, .

Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.

Kamil Sadkowski

15 stycznia godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.

Przygotujemy

– Misoshiru  (zupa na bazie bulionu dashi i pasty miso )

– Salmon Tataki (łosoś krótko grillowany z sosem ponzu i zielonym chili)

– Sukiyaki (potrawa z cienko pokrojonej wołowiny, tofu, makaronu shirataki, grzybów shitake z słodkim sosem i świeżym jajkiem)

– Tempura (smażone owoce morza i warzywa z delikatnym sosem)

– Nasu No Dengaku (bakłażan w słodkim sosie z  pastą miso i sezamem)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.