Zakończone

Japońska I 7.08

300,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.

Kamil Sadkowski

7 sierpnia  godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.

Przygotujemy

– Zaru Soba (makaron gryczany z delikatnym sosem)

– Agedashi tofu  (chrupiące smażone kawałki tofu z aromatycznym sosem i szczypiorkiem)

– Salmon Tataki (łosoś krótko grillowany z sosem ponzu i zielonym chili)

– Oyako Donburi (kurczak z jajkiem i ryżem)

– Tempura (smażone owoce morza i warzywa z delikatnym sosem)

– Matcha Ice Cream  (lody z zielonej herbaty)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.