CHEF

Indyjska (wege) I 30.04

290,00

Dostępność:

Brak w magazynie

Categories :

, , .

Kuchnia indyjska znana jest na całym świecie z największej ilości stosowanych przepraw i ziół, które nadają potrawom  charakterystycznego smaku i aromatu. Indie to kolebka wielu religii, kultur  i tradycji, w tym także kulinarnych. Spotkamy tu wyznawców islamu, buddyzmu, dżinizmu oraz hinduizmu – największej religii na Półwyspie Indyjskim. Hinduizm ma wpływ nie tylko na styl życia wyznawców, ale także na ich sposób odżywiania się. Kuchnia indyjska jest jedną z najbardziej popularnych kuchni świata, a to dzięki emigrantom z Indii, którzy ją umiejętnie spopularyzowali. Przygotujecie klasyczne dania, poznacie kuchnię która stała się bardzo doceniana nie tylko w Indiach. Tapi wprowadzi Was w świat doskonałych aromatycznych potraw

Tapinder Sharma

30 kwietnia godzina 18

czas trwania 3,5-4 h

Kuchnia indyjska znana jest na całym świecie z największej ilości stosowanych przepraw i ziół, które nadają potrawom  charakterystycznego smaku i aromatu. Indie to kolebka wielu religii, kultur  i tradycji, w tym także kulinarnych. Spotkamy tu wyznawców islamu, buddyzmu, dżinizmu oraz hinduizmu – największej religii na Półwyspie Indyjskim. Hinduizm ma wpływ nie tylko na styl życia wyznawców, ale także na ich sposób odżywiania się. Kuchnia indyjska jest jedną z najbardziej popularnych kuchni świata, a to dzięki emigrantom z Indii, którzy ją umiejętnie spopularyzowali. Przygotujecie klasyczne dania, poznacie kuchnię która stała się bardzo doceniana nie tylko w Indiach. Tapi wprowadzi Was w świat doskonałych aromatycznych potraw.

Przygotujemy

– 0mlet indyjski (słynny omlet z filmu „Podróż na sto stóp” dzięki któremu zmieniły się losy głównego bohatera)

– Bread pakora (smażony chleb tostowy z farszem z ziemniaków. Klasyczna przekąska w każdym indyjskim domu)

– Veg Pulao  (ryż Basmati podsmażany z warzywam)

– Jeera rice  ( ryż podsmażany z kuminem)

– Punjabi chole  (cieciorka w sosie cebulowo-pomidorowym)

– Onion Bhaji  (placuszki cebulowe smażone na głębokim oleju)

– Dal Tadka  (potrawka z żółtej soczewicy)

– Mango Lassi  (jogurtowy napój z Mango)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.