CHEF

Gyoza (azjatyckie pierogi)

390,00

Dostępność:

10 w magazynie

Categories :

, , .

Gyoza, to nazwa pierogów uznawanych przez smakoszy na najlepsze na świecie. Klasyczne danie japońskie pierogi, zupełnie inne niż nasze polskie, a wywodzą się z tradycyjnej kuchni chińskiej. Na nazwie ich podobieństwo do naszych pierogów się kończy. Gyoza to przede wszystkim bardzo cienkie ciasto i mnogość farszy które są w środku, jak również różne sposoby obróbki termicznej. Poznacie tajniki przygotowywania, które pozwolą Wam na przygotowywanie tych wybitnych pierogów.

Jakub Hartman

13 września  godzina 18

czas trwania 3-4 h

Gyoza, to nazwa pierogów uznawanych przez smakoszy na najlepsze na świecie. Klasyczne danie japońskie pierogi, zupełnie inne niż nasze polskie, a wywodzą się z tradycyjnej kuchni chińskiej. Na nazwie ich podobieństwo do naszych pierogów się kończy. Gyoza to przede wszystkim bardzo cienkie ciasto i mnogość farszy które są w środku, jak również różne sposoby obróbki termicznej. Poznacie tajniki przygotowywania, które pozwolą Wam na przygotowywanie tych wybitnych pierogów. 

Przygotujemy

– Gyoza z tłustą wieprzowiną po seczuańsku serwowana w bulionie kolendrowym (gotowana na parze)

– Gyoza z łososiem MOWI i yuzu, serwowana na szpinaku (smażona)

– Gyoza z polikiem wołowym, aromatyzowana truflami i sosem cytrusowym ponzu (smażona)

– Gyoza z batatem, dynią, dymką, serwowana z consome grzybowym (gotowana na parze)

– Gyoza z krewetkami, pieczoną papryką, serwowane z salsą mango i ananasa (smażona)

– Gyoza z kurczaka, pak choy, serwowane na oleju chilli z czosnkiem (gotowana)

– Gyoza z jabłkiem, wiśnią, rodzynkami, serwowane z karmelem miso (smażona)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.