Zakończone

Gruzińska I 6.10

360,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Kuchnia gruzińska jest obfita w doznania smakowe. Gruzini bardzo pieczołowicie podchodzą do przygotowywania potraw i szczycą się bogactwem potraw. To kuchnia gdzie proste składniki są zmieniane w pyszne dania, a zróżnicowany klimat zapewnia obfitość produktów.

Gagik Grigoryan

6 października  godzina 18

czas trwania 3-4 h

Kuchnia gruzińska jest obfita w doznania smakowe. Gruzini bardzo pieczołowicie podchodzą do przygotowywania potraw i szczycą się bogactwem potraw. To kuchnia gdzie proste składniki są zmieniane w pyszne dania, a zróżnicowany klimat zapewnia obfitość produktów.

Przygotujemy

– Pchali/badridżani (bakłażan z pastą orzechową)

– Chinkali (pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem wieprzowo-wołowym z własnym bulionem w środku)

– Chaczapuri po adżarsku (placek formowany w kształcie łódeczki, wypełniony serem z jajkiem na wierzchu)

– Pelamushi (deser, coś pomiędzy galaretką a budyniem z mąki kukurydzianej i pszennej gotowany ze świeżym sokiem z winogron)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

 

 

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.