- Brak produktów
Grecka I 06.07
380,00zł
Mieszkańcy Grecji żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali. Poznacie kilka sekretów którymi charakteryzuję się kuchnia grecka. Prostota potraw i wielowiekową tradycja kulinarną na bazie słynnej greckiej oliwy i bogactwie składników. Podczas warsztatów usłyszycie wiele ciekawych historii dotyczących tego regionu.
Filipos Simeonidis
6 lipca godzina 18
czas trwania 4 h
Mieszkańcy Grecji żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali. Poznacie kilka sekretów którymi charakteryzuję się kuchnia grecka. Prostota potraw i wielowiekową tradycja kulinarną na bazie słynnej greckiej oliwy i bogactwie składników. Podczas warsztatów usłyszycie wiele ciekawych historii dotyczących tego regionu.
Przygotujemy
– Horiatiki (wiejska sałata grecka)
– Juweci Thalasina (owoce morza z orzo)
– Dolmades (nadziewane liście winogron w wersji wegetariańskiej)
– Soudzoukakia (klopsiki z jagnięciny z sosem)
– Moussakas (tradycyjna zapiekanka z mięsa mielonego, warzyw)
– Tiropita (pierożki z ciasta filo z mieszanką serów)
– Kouneli Stifado (duszony królik z cebulami perłowymi i pomidorami)
– Amygdalopita (ciasto z migdałami bez glutenu z lodami kajmakowymi)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.