PRO

Grecka I 06.07

380,00

Dostępność:

11 w magazynie

Categories :

, .

Mieszkańcy Grecji  żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali. Poznacie kilka sekretów którymi charakteryzuję się kuchnia grecka. Prostota potraw i wielowiekową tradycja kulinarną na bazie słynnej greckiej oliwy i bogactwie składników. Podczas warsztatów usłyszycie wiele ciekawych historii dotyczących tego regionu.

Filipos Simeonidis

6 lipca  godzina 18

czas trwania 4 h

Mieszkańcy Grecji  żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali. Poznacie kilka sekretów którymi charakteryzuję się kuchnia grecka. Prostota potraw i wielowiekową tradycja kulinarną na bazie słynnej greckiej oliwy i bogactwie składników. Podczas warsztatów usłyszycie wiele ciekawych historii dotyczących tego regionu.

Przygotujemy

– Horiatiki (wiejska sałata grecka)

– Juweci Thalasina (owoce morza z orzo)

– Dolmades (nadziewane liście winogron w wersji wegetariańskiej)

– Soudzoukakia (klopsiki z jagnięciny z sosem)

– Moussakas (tradycyjna zapiekanka z mięsa mielonego, warzyw)

– Tiropita (pierożki z ciasta filo z mieszanką serów)

– Kouneli Stifado (duszony królik z cebulami perłowymi i pomidorami)

– Amygdalopita (ciasto z migdałami bez glutenu z lodami kajmakowymi)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.