PRO

Francuska I 10.09

310,00

Dostępność:

13 w magazynie

Categories :

, .

Francja nazywana jest kolebką sztuki kulinarnej. Kucharze latami doskonalili kunszt kulinarny i śmiało można nazwać ich mistrzami sztuki kulinarnej. Kuchnia francuska jest pełna wysublimowanych smaków. Znajdziecie w tej kuchni wiele niuansów, prostych połączeń smakowych i przede wszystkim nietuzinkowe sposoby podania wielu dań.

Kuchnia francuska to nieustanna podróż poprzez wspaniałe smaki i receptury doskonalone przez wieki. Znana i ceniona na całym świecie. Uważana przez wielu za najlepszą na świecie i kolebkę sztuki kulinarnej.

Adam Woźniak

10 września  godzina 18

czas trwania 4 h

Francja nazywana jest kolebką sztuki kulinarnej. Kucharze latami doskonalili kunszt kulinarny i śmiało można nazwać ich mistrzami sztuki kulinarnej. Kuchnia francuska jest pełna wysublimowanych smaków. Znajdziecie w tej kuchni wiele niuansów, prostych połączeń smakowych i przede wszystkim nietuzinkowe sposoby podania wielu dań.  Kuchnia francuska to nieustanna podróż poprzez wspaniałe smaki i receptury doskonalone przez wieki. Znana i ceniona na całym świecie. Uważana przez wielu za najlepszą na świecie i kolebkę sztuki kulinarnej.

Przygotujemy

– rillette z łososia
– quiche lorraine (tarta z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku)
– zupa krem z ziemniaków i pora
– bistro stek z cebulą marynowana w maślance
– kaczka z pomarańczami
– pot-au-fe (bulion z mięsem, najbardziej znane danie jednogarnkowe)
– miodowo-orzechowy financiers (ciasteczka z miodem i orzechami)

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.