Zakończone

Fermentacje (jesienne kiszonki) 20.10

350,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę. Omówimy zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia. Poznacie wpływ fermentacji na zdrowie oraz nowoczesne trendy fermentacji. Podczas warsztatów poznacie techniki fermentacji i przygotujecie dość zaskakujące domowe przetwory i kiszonki. Poznacie również przepisy i dania z wykorzystaniem jesiennych kiszonek.

 Piotr Miś Schroeder

20 października   godzina  18

czas trwania 3-4 h

Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę. Omówimy zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia. Poznacie wpływ fermentacji na zdrowie oraz nowoczesne trendy fermentacji. Podczas warsztatów poznacie techniki fermentacji i przygotujecie dość zaskakujące domowe przetwory i kiszonki. Poznacie również przepisy i dania z wykorzystaniem jesiennych kiszonek.

Przygotujemy

– paloną dynię kiszoną w miodzie i korzeniach

– marchewki z chilli i rodzynkami

– smażony pak choy z sosem vinegret z kimchi i brzoskwiń
– grzyby kiszone z pastą gojugang
– ananas kiszony w soli
– morele kiszone w miodzie z różowym pieprzem
-creme brulee z kozim serem i fermentowaną borówką

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.