Zakończone

Fermentacja (jesienne kiszonki) I 18.10

270,00

Dostępność:

Brak w magazynie
Category: .

 Piotr Miś Schroeder

18 października  godz. 18

czas trwania 3-4 h

Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę.

Omówimy zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia. Poznacie wpływ fermentacji na zdrowie oraz nowoczesne trendy fermentacji.

Podczas warsztatów poznacie techniki fermentacji i przygotujecie dość zaskakujące domowe przetwory i kiszonki.

– polskie „Kimchi” 

– kimchi z liśćmi kalafiora

– pikantny kiszony kalafior

– musztardę z kiszonymi warzywami

– głąby kiszone w miodzie

– kiszone marchewki z jesiennymi ziołami

– paloną dynię kiszoną w miodzie i korzeniach

– dynię w maślance

– kiszone grzyby

– ciemny ocet ze śliwek

– gruszki w miodzie z prażonym sianem

Wszelkie informacje na temat tego, co zapewniamy, znajdują się tutaj.